KUNSTNERHUSET I SVOLVÆR
 

Svolvær på Lofoten er en lille by, der har det ideelle miljø for malere og andre kunstnere. Området har en storslået natur, hvor årets gang og vejrets skiften går helt ind i krop og sjæl. Man føler sig på en gang isoleret med de muligheder, det giver for koncentration, og samtidig befinder man sig midt i et nutidigt nærværende miljø med fiskeindustri, havn og skibsværfter.

Kunstnerhuset giver en mulighed for at opholde sig i dette miljø. Huset har to atelier’er samt andre rum til forskellige aktiviteter, og man kan både leje enkeltværelser og dobbeltværelser. Jeg boede der få dage i efteråret 2000, men der var andre, der boede der i flere måneder. Vi var et internationalt team med kunstnere fra Norge, Sverige, Danmark og Schweiz. Det var intense arbejdsdage og hyggeligt samvær om aftenen.

Svolvær har mere at byde på. Ned ad vejen fra Kunstnerhuset ligger Nordnorsk Kunstnersentrum og på hovedgaden ligger gallerier der bl.a. præsenterer bysbarnet Lars Lerins billeder.

Man kan bestille ophold i Kunstnerhuset hvis man arbejder med kunst eller andet kulturelt arbejde. Huset kontaktes på telefonnummeret  +47 7607 1838.


Kunstnerhuset i Svolvær.
Det ligger højt med udsigt ud over byen og havet.

 


Udsigt imod hvalfangernes ø,  Skrova.

 


Det er ikke kun idyl.
Her er et blik - til inspiration - ned i en af havnens baggårde.

 


Svolvær set fra Kunstnerhusets dagligstue.
Akvarellen er malet om natten.
Den viser et skibsværft,
hvor der arbejdes på døgndrift

          

         

 


forside